Nejnabitější karta historie na ruby, opilý mistr Jackie Romero

Už jste zažili, že začne galavečer bojových sportů přesně na čas? Pokud není naplánovaný přímý přenos, tak většinou nějaké to akademické zpoždění tam je. Nikoho to nepřekvapí. Ale, že nejnabitější karta historie Bellatoru začne o hodinu později, na to bych si prostě nevsadil.

Turnaj s pořadovým číslem 297 s podtitulem Nemkov vs. Romero. Měl začít o půlnoci a kolem šesté ráno končit. Patnáct zápasů a já jsem si ho mohl užít jako spolukomentátor na Nova Sportu spolu Davidem Chmátalem.

Pořiď si knihu od autora Daniela Bartáka. Stačí kliknout na obrázek

Do jedné jsme ovšem koukali na pomalu se plnící ochozy Windrust areny v Chicagu. Proč se nezápasí jsme se dozvěděli až z Twitteru. Schází sanitka. Netuším, co se stalo, ale na tak velkou akci nepředstavitelné. Jak pro diváky, tak hlavně pro zápasníky, kteří čekají, kdy půjdou do akce.

Podobnou situaci jsem už jednou zažil. V průběhu turnaje v italské Nuvoleře se někdo zranil a jediná sanitka ho musela odvést. Zápasy se přerušily, bez zdravotnického dozoru to nejde. Čekali jsme dvě hodiny, které vyplnil místní Elvis Presley. Náš zápas šel na řadu až někdy o půlnoci. Nic příjemného, ale pořád šlo o maličký Mushin fighting, který kromě pár zainteresovaných nikoho nezajímal. Bellator 297 je něco jiného.

17. července otevíráme Prázdninový kurz MMA, grapplingu a Thajského boxu. Chceš se přihlásit? Klikni na obrázek

V česku to možná nikoho nezajímalo. Kdo usedl o půlnoci k televizi nebo počítači, aby sledoval prelims? Začaly až v jednu a fight card se měnila podle klíče, který jsme ve studiu nerozluštili.

Po několika zápasech – nejvíc mě bavil Pieter Buist, který se takřka bez mrknutí oka dvě kola bránil favorizovanému Rabadanovi, aby ho ve třetím kole málem utáhl na gilotinu – další skoro hodinová pauza! Bellator hlásil: to co jsme nestihli, může počkat, hlavní karta musí začít načas.

A tak se taky stalo. Přesně podle plánu – tedy časového – uválel Saricam domácího Daniela Jamese, v nádherné wrestlerské bitvě přebodoval Corey Anderson Phila Davise, v pětikolové bitvě rychlostně nestačil Patricio Freire na Sergia Pettise a nezapsal se do historie jako první šampion ve třech různých váhách. V hlavním zápase začal příliš pozdě Romero vyučovat taneční kroky lehce připomínající něco mezi salsou a opilým mistrem Jackiho Chana a s Vadimem Nemkovem prohrál jasně na body.

A zbývající předzápasy? Ty začaly až potom. Hala se pomalu vyprazdňovala, zůstali už jen ti nejvěrnější. Jo i takový může být turnaj s nejnabitější kartou historie.

Obdaruj blízké dárkovým poukazem na tréninky do Penty! Stačí kliknout na obrázek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *