Válečná zóna a čištění zubů puškou

Jako zajít si do klubu nebo na nějakou diskotéku, to mě nenapadlo už hodně dlouho. Nejspíš jsem starý abych metal kozelce na parketu nebo stínoval do rytmu diska. I když…

Ne.

V klubu mě uvidíte, jen když tam probíhají zápasy MMA, tak jako v Bratislavě v Majestic music clubu, na War Zone 3, kde se za Penta gym představil Filip Janík.

Tyhle turnaje mají své kouzlo, už jenom tím, jak v miniaturním, oproti obrovským halám, prostředí se konají. Má to samozřejmě své výhody. Třeba když pořadatelé nemají kam dát jídlo pro VIPku a dají ho do jedné z šaten. Najednou má každý pocit, že to je součást blížící se after party a užírá. Já pochopitelně ne, to jiní.

Svoje specifika má i samotný prostor, kde se turnaj koná. Diváci a zápasníci jsou si blíž a je to cítit. Energie, přelívající se z jedněch na druhé je všeobjímající. Vůbec nevadí, že klec sedí čistě na podlaze. Z vyvýšené tribuny nad barem, z ochozů nebo podia je krásně vidět.

Vidím i já. Konečně nemám pocit trpaslíka schovaného se pod klecí, s periskopem v ruce nebo s polštářem pod zadkem. Všechno mám z první ruky.

Janík zápas vyhrál v druhém kole TKO. Škoda jen, že si přitom nepříjemně nakopl prsty, když se několikrát pokoušel zasáhnout soupeře push-kickem, ale trefil jen kryt. Na druhou stranu se večer mohl učit od mistrů, když na UFC v Paříží tuhle zbraň vytasilo několik borců. Jako například Abus Magomedov, který nádherně vyčistil zuby Stoltzfusovi nebo v hlavním zápase Ciryl Gane.

Je ještě na čem pracovat a přesně o tomhle tyhle turnaje jsou. O sbírání zkušeností.

P.S.

Když vám v Bratislavě pípne zpráva, vítejte v Rakousku, jste skutečně v Rakousku? Je lepší si ve vlaku, když chcete spát, podepřít hlavu lapama nebo klasický záhlavník?